Soorten Taxaties

Over het algemeen taxeert een taxateur niet enkel huizen en bedrijfspanden. Voor veel verschillende soorten objecten is een taxatie uit te voeren. Het doel van de taxatie kan echter per object verschillen. Bij Taxatie Eindhoven wordt enkel gefocust op het specialisme, namelijk de taxatie van huizen en bedrijfspanden.

Er zijn een hoop uiteenlopende redenen waarom mensen een taxatie laten uitvoeren. Zo kunt u een taxatie laten uitvoeren op het moment dat u een woning gaat kopen of verkopen, wanneer u een bepaalde waarde aan de Belastingdienst moet doorgeven of wanneer u een hypotheek wilt afsluiten.

Los van het doel van de taxatie is het uiteraard van belang dat de taxatie altijd op een onafhankelijke en betrouwbare manier wordt uitgevoerd.

Hieronder kunt u een opsomming vinden van de verschillende soorten taxaties die over het algemeen het meest uitgevoerd worden:

Taxatie voor een hypotheek

Een bank of andere financiële instelling wil altijd graag een erkend taxatiebewijs hebben alvorens ze u een hypotheek verstrekken. Hiermee kunt u namelijk garanderen dat de woning waarvoor u een hypotheek aanvraagt een bepaalde waarde heeft.

Taxatie voor het kopen van een woning

Uiteraard wilt u nooit teveel betalen op het moment dat u een woning koopt. Om er voor te zorgen dat u een beter beeld krijgt van wat een goede prijs is kunt u een taxatie laten uitvoeren.

Taxatie voor het verkopen van een woning

U wilt u uw huis natuurlijk niet voor een spotprijsje verkopen. Wanneer u de waarde van de woning weet kunt u een realistische vraagprijs bepalen en weet u zeker dat u nooit te weinig geld ontvangt.

Taxatie van nieuwbouw of verbouw vanaf tekening

Het is ook noodzakelijk om een taxatierapport te hebben op het moment dat u een nieuwbouwwoning of verbouwing in de planning heeft en u hier een hypotheek voor wilt afsluiten.

Taxatie bij het verdelen van bezit

Ook wanneer bezit moet worden verdeeld kan een taxatierapport erg handig zijn. Op deze manier kunt u eventuele conflicten voorkomen.

Taxatie voor fiscale doeleinden

Op het moment dat u bezit wilt overdragen moet u altijd een bepaald percentage belasting betalen. Om er zeker van te zijn dat u niet teveel of te weinig aan de fiscus betaald is het verstandig om een taxatie aan te vragen.

Taxatie voor het bepalen van de herbouwwaarde(art. 275 WvK)

Deze taxatie is vaak noodzakelijk bij het afsluiten van een opstalverzekering.

Taxatie in verband met de WOZ-waarde (Wet op de Onroerende Zaken)

Op het moment dat u het niet eens bent met de huidige WOZ waarde van uw woning en u bent in het bezit van een erkend taxatierapport dan hebt u de mogelijkheid om in beroep te gaan. De WOZ-waarde wordt door de belastingdienst gebruikt voor de heffing van onroerende zaakbelasting, de vermogensbelasting, het eigenwoningforfait en de waterschapsbelasting.

Vragen? Neem contact op!

    Naam:*
    Email:*
    Telefoonnummer:*
    Toevoegingen of opmerkingen:*