Informatie over keurmerken taxatie

Hieronder vindt u meer informatie over welke verschillende keurmerken er bestaan in de taxatiebranche:

Stichting VastgoedCert

Het kwaliteitsregister van taxateurs is al sinds 2004 Stichting VastgoedCert. De taxateurs moeten aan hoge eisen voldoen om bij VastgoedCert te mogen staan ingeschreven. Op deze manier kan VastgoedCert taxateurs van uitstekende kwaliteit garanderen. Aangezien er geen wettelijke beëdiging voor taxateurs bestaat is het verstandig om voor een geregistreerde taxateur te kiezen. Iedereen mag zich op dit moment namelijk taxateur noemen. Aangezien u voor het taxeren van een woning meestal veel geld betaald is het belangrijk dat de taxatie van hoge kwaliteit is.

Stichting VastgoedCert is ontstaan uit de voormalige vakbekwaamheidsregisters van de Stichting Certificatie en Registratie Makelaar-Taxateurs o.z. (CRMT), de Stichting Register Taxateurs (SRT), het Nederlands Register van Vastgoed Taxateurs (NRVT) en Stichting WOZ.

Register Vastgoed Taxateurs

Een voorbeeld van een branchevereniging van taxateurs is de RVT. Deze branchevereniging is met de taak belast ervoor te zorgen dat er kwalitatief sterke taxatierapporten worden geleverd door alle aangesloten taxateurs. Aangezien de RVT-taxateurs een goede kennis hebben over de wijken en de regio waarin zij taxeren kunnen zij over het algemeen goed bepalen wat de invloed van externe factoren is op de waarde van uw woning. De manier waarop de waarde van uw woning is bepaald kan door een RVT taxateur altijd precies worden uitgelegd. Een RVT-taxateur is daarnaast altijd goed op de hoogte van de plannen en voorschriften van de gemeente.

Wanneer u vragen heeft over ‘keurmerken taxatie’, zoals bijvoorbeeld keurmerken die hier niet vermeld zijn. Neem dan gerust contact met ons op.

Vragen? Neem contact op!

    Naam:*
    Email:*
    Telefoonnummer:*
    Toevoegingen of opmerkingen:*